Δημοσίευση: 8 / 9 / 2019
ΔΕΘ: Δέσμευση Μητσοτάκη για ανάπτυξη για όλους, ώθηση σε ιδιωτικοποιήσεις, στρατηγικές επενδύσεις σε λιμάνια, υποδομές, τουρισμό
Ανάπτυξη για όλους, ανάπτυξη παντού, δίνοντας ώθηση μεταξύ άλλων στις ιδιωτικοποιήσεις και στρατηγικές επενδύσεις σε λιμάνια, υποδομές και τουρισμό για την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ.

Εκτός από τις καθιερωμένες φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε τόσο κατά την ομιλία του το Σάββατο όσο και κατά τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής για άμεσο ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών επενδύσεων όπως είναι η αναμόρφωση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές και τα έργα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

«Η Cosco κατέθεσε νέο σχέδιο, πιο επιθετικό με περισσότερες επενδύσεις: Για επέκταση των προβλητών κρουαζιέρας. Για καινούργιες υποδομές αλλά και για ίδρυση ξενοδοχείων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει απάντηση μέχρι τον επόμενο μήνα.  Συνολική αξία επένδυσης κοντά στα 800 εκ. ευρώ. 2.500 εργαζόμενοι θα εργαστούν κατά την κατασκευή, 3.000 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας,» σημείωσε για την κινεζική επένδυση στον Πειραιά.

Τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020 είπε για την επένδυση συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να απασχολήσει 10,000 εργαζομενους στη φάση της κατασκευής και 75.000 με την ολοκλήρωσή της.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει νέο ρόλο. Το επενδυτικό του πρόγραμμα ανέρχεται ήδη σε 300 εκατομμύρια. Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων. Στόχος, την επόμενη διετία να γίνει μεταφορικός κόμβος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Βαλκανική,» είπε ο πρωθυπουργός για τα έργα στη βόρεια Ελλάδα.

Στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών είναι έτοιμος ο σχετικός διαγωνισμός, όπως και αυτός των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με δύο δυνητικούς αγοραστές, ενώ μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, υπογράμμισε.

Δεσμεύτηκε επίσης για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΠΑ, Ελληνικών Πετρελαίων και Αεροδρομίου Αθηνών, καθώς και το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης και μερικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.  

Ανάλογες υψηλές ταχύτητες υποσχέθηκε και στις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, αρχίζοντας με εμβληματικά έργα σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn