Δημοσίευση: 12 / 8 / 2019
Σε κερδοφόρα τροχιά ελληνικές ναυτιλιακές
Σε κερδοφόρα «ρότα» κινούνται κατά την διάρκεια του ά 6μήνου του τρέχοντος έτους πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, εισηγμένες σε ξένα χρηματιστήρια, όπως η Danaos Corporation, η Navios Containers και η Dorian LPG.

Ειδικότερα η Danaos Corporation ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη για το α 6μηνο του 2019 αλλά κιαι για το β 3μηνο του τρέχοντος έτους 72,8 εκατ δολάρια και 34,3 εκατομμύρια δολάρια αντιστοίχως.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια του β 3μήνου του 2019 η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία Danaos Corporation προχώρησε σε reverse split της μετοχής της σε αναλογία 1 προς 14 ενώ προέβη και στην συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης για δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs έκαστο., με αποτέλεσμα τα έσοδα της εταιρείας από την συγκεκριμένη κίνηση να ανέλθουν σε 144,8 εκατομύρια δολάρια, ποσόν που χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή δανειακών της υποχρεώσεων.

Δηλώσεις Δρ. Γ Κούστα

Η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα αποτελεί απόρροια της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της εταιρεία υποστήριξε σε δηλώσεις του ο CEO της εταιρεία Δρ. ΓιάννηςΚούστας ενώ αναφορικά με την ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε ότι «ήταν αρκετά ισχυρή κατά το β΄ 3μηνο» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Panamaxes, των οποίων οι ναύλοι βελτιώνονται αισθητά λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για τις προοπτικές της αγοράς, ο επικεφαλής της Danaos σχολίασε ότι ο επερχόμενος κανονισμός του ΙΜΟ για τις αέριες εκπομπές θείου από τα πλοία, θα παράσχει στήριξη στην ναυλαγορά των μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοίων. Τέλος ο Δρ. Ιωάννης Κούστας επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα για το διεθνές εμπόριο, ως απόρροια της κλιμάκωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, κρατά πίσω τους πλοιοκτήτες για τις παραγγελίες νεότευκτων, εξέλιξη άκρως θετική από τη πλευρά της προσφοράς.

Navios Containers: Συνεχίζει θετικά

Κέρδη EBITDA ύψους 24,8 εκατ. δολαρίων κατέγραψε η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία Navios Maritime Containers L.P., κατά την διάρκεια του ά 6μήνου του 2019 ενώ για το ά 3μηνο του ιδίου έτους τα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 12,7 εκατ δολάρια.

Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO, δήλωσε ευχαριστημένη για τις επιδόσεις της Navios Maritime Containers και σημείωσε ότι με την απόκτηση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Navios Constellation», ναυπηγημένου το 2011 και μεταφορικής ικανότητας 10.000 ΤΕUs, ο στόλος της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 29 πλοία, τα οποία διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: 25 baby panamax και 4 new panamax.

Τέλος, η κ. Φράγκου σημείωσε ότι με δεδομένο τόσο το χαμηλό break-even όσο και την αύξηση κατά 62% των ναύλων για τα baby panamax, οι προοπτικές της εταιρείας για το χρονικό διάστημα έως τα τέλη του 2019 είναι καλές.

 

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn