Δημοσίευση: 29 / 7 / 2019
Στα yachts επενδύει η Αρ. Γεωργάτου
Το "πράσινο φως" στη σύναψη σύμβασης δανείου ύψους 150.000 ευρώ μεταξύ της Γρηγόρης Μικρογεύματα και της PERFECT YACHTS ΝΕΠΑ, που ελέγχεται από την αντιπρόεδρο και μέτοχο της Γρηγόρης κα. Άρτεμις Γεωργάτου, άναψε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εστίασης.

Σχετική απόφαση ελήφθη στις 27 Μαΐου. Το δάνειο ύψους 150.000 ευρώ χορηγείται στην PERFECT YACHTS ΝΕΠΑ για την αγορά ιστιοπλοϊκού σκάφους τύπου Beneteau μοντέλο Oceanis 51.5. Έχει επιτόκιο 4% ετησίως, και είναι τριετούς διάρκειας. Από την ψηφοφορία απείχε η Άρτεμις Γεωργάτου διότι η αιτούμενη άδεια αφορά στη σύναψη σύμβασης μεταξύ της Γρηγόρης Μικρογεύματα και εταιρείας που ελέγχεται από την ίδια.

Η εταιρεία PERFECT YACHTS ΝΕΠΑ ιδρύθηκε στις αρχές του 2017, η έδρα της βρίσκεται το λιμάνι του Δήμου Λαυρεωτικής και ο σκοπός της είναι η παροχή υπηρεσιών στάθμευσης, καθαρισμού και συντήρησης σκαφών, η εισαγωγή και εμπορία σκαφών αναψυχής, η ναύλωση και εκναύλωση σκαφών αναψυχής.

Στη χρήση του 2017 (τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ) ο τζίρος της είχε διαμορφωθεί στα 158.031 ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν αρνητικά -8.870 ευρώ όπως και τα αποτελέσματα μετά από φόρους τα οποία διαμορφώθηκαν στα -9.787 ευρώ.

Ο κλάδος των σκαφών αναψυχής είναι αναπτυσσόμενος παγκοσμίως. Η αγορά επωφελείται έντονα από την αυξανόμενη τάση προς τον θαλάσσιο τουρισμό και την αθλητική και ψυχαγωγική δραστηριότητα. 

Σύμφωνα με την Global Industry Analysts, Inc. η συγκεκριμένη "βιομηχανία” θα πιάσει τα 74,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2022. 

Αναφορικά με τα πολυτελή σκάφη αναψυχής, η συγκεκριμένη αγορά σύμφωνα με το reporter linker, αποτιμήθηκε το 2017 στα 5,703 δισ. δολάρια και αναμένεται να φθάσει τα 10,205 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, σημειώνοντας μέση ετήσια ανάπτυξη 7,8%.

capital.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn