Δημοσίευση: 28 / 7 / 2019
Η Thomas Cook επιβεβαιώνει τη στρατηγική συνεργασία με το υπουργείο τουρισμού με στόχο την εξασφάλιση υψηλής αξίας στον κλάδο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thomas Cook, κος Peter Fankhauser, είναι από τα πρώτα στελέχη διεθνών επιχειρήσεων που επισκέπτονται και συνομιλούν με τον νέο Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, για τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας τους, αποδεικνύοντας την σημασία της ελληνικής τουριστικής αγοράς για τον ταξιδιωτικό κολοσσό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser συναντήθηκε πρόσφατα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Η επίσκεψη του κ. Fankhauser σφραγίζει το ενδιαφέρον της εταιρείας για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης του Υπουργού Τουρισμού για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του Ομίλου, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με την Fosun Tourism για την ενίσχυσή του με νέα κεφάλαια ύψους 750εκ σε Λίρες Αγγλίας.

Για την συνάντηση αυτή, σε ανάρτηση του στο Twitter, o Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία.»

 Έχοντας πλέον μία επενδυτική πρόταση από έναν σταθερό εταίρο, τη Fosun, που υπήρξε επενδυτής της Thomas Cook για τέσσερα χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, γνωρίζει καλά την επιχείρηση και κατανοεί τη στρατηγική της, είναι αυτό που της δίνει την ώθηση να βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση και να εξασφαλίσει το μέλλον της. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να ευοδωθούν τα σχέδια περαιτέρω δραστηριοποίησης στην Ελλάδα με επενδύσεις, καθώς πρόκειται για τη χώρα που η Thomas Cook έχει εγκαινιάσει ξενοδοχειακά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικές προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά, στοχεύοντας σε ένα νεότερο κοινό ταξιδιωτών που δίνει έμφαση στην ποιότητα, το σχεδιασμό, τη γαστρονομία, όταν επιλέγει τις διακοπές του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κος Peter Fankhauser, Διευθύνων Σύμβουλος της Thomas Cook δήλωσε: «Η Thomas Cook δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες με στόχο την αύξηση της αξίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των εσόδων, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις υποδομές, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στη χώρα για να απολαύσουν καινοτόμες τουριστικές προτάσεις ακόμα και σε ώριμους προορισμούς, για να μπορούν να αλληλεπιδράσουν περισσότερο με την τοπική κοινωνία και να εμπνευστούν να ξοδέψουν περισσότερο στις διακοπές τους στην τοπική αγορά, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα προϋποθέτει τις λιγότερες παρεμβάσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού.»

 

Σχετικά με τον όμιλο Thomas Cook Group Plc.

Ο Thomas Cook Group plc. είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους ταξιδιών αναψυχής παγκοσμίως, με πωλήσεις £ 9,6 δισεκατομμυρίων, για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Υποστηρίζεται από 21.000 υπαλλήλους και διαθέτει 200 ξενοδοχεία υπό τη δική του επωνυμία. Δραστηριοποιείται σε 16 βασικές αγορές και εξυπηρετεί πάνω από 22 εκατομμύρια πελάτες ετησίως. Οι μετοχές του Thomas Cook Group plc είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (TCG).

Σχετικά με το Thomas Cook Hotels & Resorts

Το Thomas Cook Hotels & Resorts είναι το ξενοδοχειακό τμήμα του Thomas Cook Group και διαθέτει σχεδόν 200 ξενοδοχεία στις οκτώ επωνυμίες του. Με περισσότερα από 40.000 δωμάτια, σε 47 προορισμούς, σε όλο τον κόσμο, είναι μία από τις κορυφαίες 40 εταιρείες ξενοδοχείων, παγκοσμίως.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn