Δημοσίευση: 12 / 7 / 2019
« Άλμα» των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα
Σημαντική αύξηση κατά 17& των τουριστών από την Κίνα προς την Ελλάδα καταγράφηκε το 2018 σε σχέση με το 2017 καθώς ο αριθμός τους έφθασε στους 134.570 έναντι 06.264 που ήρθαν το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι κινέζοι τουρίστες προτιμούν τουριστικά πακέτα διάρκειας 5 έως 8 διανυκτερεύσεων, σε ξενοδοχεία 3 έως και 5 αστέρων και κόστους που δεν ξεπερνά τα 2.500 ευρώ. Επίσης, όπως έχει καταγραφεί, το 80% αγοράζει τουριστικά πακέτα αποκλειστικά για την Ελλάδα, το 10% προτιμά τουριστικά πακέτα Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ το το υπόλοιπο 10% προτιμά πακέτα συνδυασμένων διακοπών με άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι βασικοί ελληνικοί προορισμοί για τους Κινέζους που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι η Αθήνα, οι Κυκλάδες και η Πελοπόννησος, με πλέον δημοφιλείς προορισμούς τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Βασικές χρονικές περίοδοι διακοπών των Κινέζων είναι εκείνη της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς (τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου), της Πρωτομαγιάς και των διακοπών Εθνικής Εορτής Λ.Δ. Κίνας (πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου).

Νέες τάσεις στους τουρίστες από Κίνα

Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κινέζοι τουρίστες προτιμούν να έρχονται μόνοι τους με στόχο την αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών στους προορισμούς που επισκέπτονται. Επίσης έχουν αυξηθεί: οι πληρωμές μέσω κινεζικών εφαρμογών πληρωμής (Alipay, WeChat) αλλά και μέσω κινεζικών χρεωστικών καρτών (Union Pay), τα επιχειρηματικά ταξίδια και τα ταξίδια για ιαματικούς σκοπούς, η πραγματοποίηση ταξιδιών από ομάδες ζευγαριών συνταξιούχων, η τέλεση γάμων στο εξωτερικό και η μαγνητοσκόπηση τουριστικών εκπομπών σε διάφορους προορισμούς, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων της κινεζικής βιομηχανίας θεάματος.

Air China : Αύξησε τον κινεζικό τουρισμό προς την Ελλάδα

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου η οποία, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, από την Air China, έχει συμβάλει και αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών.

Η αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα είναι γενικού χαρακτήρα και μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου και μέσου εισοδήματος στην Κίνα και στην τόνωση της κατανάλωσης που προωθεί η κινεζική κυβέρνηση, η οποία ενισχύει τη δημιουργία μίας διευρυνόμενης μεσαίας τάξης. Η Ελλάδα καθίσταται σταδιακά ένας προσφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για τους Κινέζους.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn