Δημοσίευση: 10 / 7 / 2019
Greek Maritime Golf Event : Αντάξιο των προσδοκιών και αναγκών των εκπροσώπων της ναυτιλίας
Υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας συγκεντρώθηκαν στα μέσα Ιουνίου στην πανέμορφη Μεσσηνία, στην Costa Navarino, για το 5ο τουρνουά “Greek Maritime Golf Event”.

Οι Παναγιώτης Καραντζιάς και Θάνος Καραντζιάς, αναγνωρισμένοι Έλληνες PGA golfers, είναι οι διοργανωτές του «Greek Maritime Golf Event», εκπρόσωποι της Golf Events 18

Στη συνέντευξη τους στο maritimes.gr, μιλούν για την ιδέα της διοργάνωσης, για το πώς εξελίχθηκε το φετινό τουρνουά, αλλά απαντούν και στην ερώτηση για το εάν το Golf είναι μόνο για λίγους και εκλεκτούς…

-          Η ιδέα της διοργάνωσης του Greek Maritime Golf Event, ήταν πολύ καλή, εάν κρίνουμε την  μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία. Αλλά θα έλεγα πως το Golf δεν είναι και τόσο «θαλασσινό» sport. Μιλήστε για την ιδέα, για την υλοποίηση της.   

Το «Greek Maritime Golf Event», ξεκίνησε ως ιδέα από την αγάπη του κόσμου της ναυτιλίας για το άθλημα του γκολφ. Δημιουργήσαμε ένα τουρνουά γκολφ για πρώτη φορά το 2015, που είχε ως στόχο να είναι αντάξιο των προσδοκιών και αναγκών των εκπροσώπων της ναυτιλίας, που θα τους δίνει τη δυνατότητα και ευκαιρία μέσα σε ένα τριήμερο, να μπορέσουν να αθληθούν, να γνωριστούν καλύτερα και να περάσουν πολύτιμο και ουσιαστικό χρόνο με τους συνεργάτες τους.

Το κορυφαίο πλέον τουρνουά γκολφ για την ναυτιλιακή κοινότητα, μετά τις τέσσερις συνεχείς επιτυχίες που σημείωσε κατά τα προηγούμενα έτη, καθώς και τη μεγάλη απήχηση που είχε στο χώρο της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, επέστρεψε για 5η συνεχή χρονιά στην Costa Navarino στις 8-9 Ιουνίου 2019.

Greek Maritime Golf Event Joe Arlauckas, Thanos Karantzias, Alexandra Martinou, Panagiotis Karantzias

-          Σε ποιους ουσιαστικά απευθύνεται;

Tο τουρνουά γκολφ απευθύνεται αποκλειστικά σε διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας. Οι εταιρείες χορηγοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν και τις ίδιες τις ομάδες που συμμετέχουν.

-          Πως εξελίχθηκε το 5ο «Greek Maritime Golf Event»;

Οι ομάδες του «Greek Maritime Golf Event», αποτελούμενες από στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας (τέσσερα άτομα ανά ομάδα), αγωνίστηκαν στα δύο signature γήπεδα 18 οπών The Dunes Course και The Bay Course.

Η δράση ξεκίνησε το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν, σε έναν αγώνα shotgun scramble που πραγματοποιήθηκε στο The Dunes Course. Την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, οι συμμετέχοντες έλαβαν προαιρετικά μέρος στον αγώνα two (2) ball better ball (3/4 hcp) που πραγματοποιήθηκε στο The Bay Course.

Το τουρνουά περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο γκολφ, παράλληλες δράσεις και πολλές εκπλήξεις για την ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

Επίσης, είχαμε φροντίσει και για όσους δεν έλαβαν μέρος στο τουρνουά γκολφ, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά με παράλληλες δράσεις. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι μη συμμετέχοντες στο τουρνουά είχαν την ευκαιρία να κάνουν μαθήματα γκολφ και να λάβουν μέρος στο putting competition που πραγματοποιήθηκε στο The Dunes Course. Αντίστοιχα, αρκετοί ακολούθησαν την ξενάγηση που έγινε στο πανέμορφο ενετικό φρούριο Νιόκαστρο της Πύλου.

Greek Maritime Golf Event all winners

-          Στο 5ο «Greek Maritime Golf Event» οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε συλλογικό ή σε ατομικό επίπεδο και ποιο το έπαθλο;

Οι ομάδες διεκδίκησαν διακρίσεις και στα δύο γήπεδα αντίστοιχα, για την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στην γενική κατάταξη, ενώ υπήρξαν ειδικές βραβεύσεις στον αγώνα του Σαββάτου για τους παίκτες που σημείωσαν τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις στις ειδικές κατηγορίες “Longest Drive” και “Closest to the Pin”. Παράλληλα, υπήρχαν επιπλέον δώρα και βραβεύσεις από τους χορηγούς του τουρνουά.

Greek Maritime Golf Event

-          Τελικά το Golf είναι μόνο για λίγους και εκλεκτούς;

Το golf είναι ένα άθλημα ήπιας έντασης που απαιτεί να έχει κανείς σχέδιο και στρατηγική στο παιχνίδι του, ενώ χρειάζεται αρκετό περπάτημα και κουβάλημα. Το γκολφ έχει πολλαπλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, αφού συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και στη μείωση του στρες. Αποτελεί και πάλι Ολυµπιακό άθληµα καθώς περιλήφθηκε στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2016, για πρώτη φορά µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 1900 και 1904. Το γκολφ δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία καθώς νέα παιδιά ηλικίας από 8 ετών μπορούν να ξεκινήσουν και να κάνουν μαθήματα σε κάποια ακαδημία. Το γκολφ στην Ελλάδα έχει μεν ένα συγκεκριμένο κοινό, ωστόσο γίνονται αρκετές επενδύσεις σε νέα γήπεδα και ακαδημίες και όσο το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται για το άθλημα, τόσο θα ανεβαίνει και ο αριθμός των ατόμων που ασχολείται και ενδιαφέρεται για αυτό.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn