Δημοσίευση: 3 / 7 / 2019
Carnival:Αύξηση εσόδων αλλά αι μείωση κερδών λόγω…Τράμπ !
Μικρή μείωση των κερδών της κατέγραψε κατά το δεύτερο 3μηνο του 2019 ο όμιλος κρουαζιέρας Carnival Corporation φθάνοντας στα 451 εκατ . δολάρια έναντι 561 εκατ. δολαρίων το δεύτερο 3μηνο του 2018. Και τούτο παρά το γεγονός ότι τα έσοδα αυξήθηκαν και άγγιξαν τα 4,8 δις δολάρια !

Σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου η μείωση των κερδών οφείλεται στο αυξημένο κόστος των καυσίμων, το οποίο αντισταθμίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της επιβατικής κίνησης καθώς και των εξόδων των επιβατών κρουαζιέρας ενόσω βρίσκονται εν πλω.

Επίσης, τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι τα κέρδη επηρεάστηκαν και τις νέες απαγορεύσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών στην Κούβα για λόγους αναψυχής, οδηγώντας εταιρείες κρουαζιέρας σε ακυρώσεις ή αναπρογραμματισμούς δρομολογίων αλλά και σε αποζημίωση των επιβατών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA οι νέοι περιορισμοί από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ για τις επισκέψεις στην Κούβα υπολογίζεται ότι επηρέασαν τις κρατήσεις 800.000 περίπου επιβατών κρουαζιέρας.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn