Δημοσίευση: 11 / 4 / 2019
Γερμανική τράπεζα πουλά ναυτιλιακό προβληματικό χαρτοφυλάκιο
Η Γερμανική Τράπεζα Norddeutsche Landesbank (Nord / LB), ολοκλήρωσε την πώληση μη εξυπηρετούμενου ναυτιλιακού δανειακού χαρτοφυλακίου (NPL), ύψους 2,6 δις. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δανειακό χαρτοφυλάκιο το οποίο αποτελείται από συνολικά 263 πλοία με ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) περίπου 90%, ανέλαβε θυγατρική της Cerberus Capital Management, L.P., διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς του Φεβρουαρίου του 2019. Τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα σχετικά με τους όρους της συναλλαγής.

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, το χαρτοφυλάκιο NPL της τράπεζας το οποίο ανερχόταν σε 7,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018, μειώθηκε σε περίπου 4,9 δισ. Ευρώ.

Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο το οποίο συγκεντρώνει παλαιότερα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία από τη χρηματοδότηση πλοίων, θα πρέπει να εξαντληθεί σχεδόν τελείως μέχρι τα τέλη του 2019, δήλωσε ο Thomas Bürkle, πρόεδρος της Nord / LB.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn