Δημοσίευση: 15 / 3 / 2019
Ανοίγουν πανιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 και το Athens International 420 Sailing Week
Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών 420 και το Athens International 420 Sailing Week 2019.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 22/03/2019 και θα ολοκληρωθεί στις 25/03/2019. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

«Για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει η στη χώρα μας το Athens International 420 Sailing Week, που αποτελεί τον τρίτο αγώνα του Eurosaf 420 Race Circuit. Ελπίζουμε ότι θα γίνεται κάθε χρόνο πλέον στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Athens Eurolymp Week», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ κα Αναστασίου Νίκη, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αγωνίζεται και έχει καταφέρει η Ελλάδα να αποτελεί πλέον πόλο έλξης για σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.

«Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος πάνω από 40 σκάφη και 80 αθλητές και αθλήτριες, από όλη την Ελλάδα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, με πληρώματα που συγκαταλέγονται στα καλύτερα της Ευρώπης αλλά και Παγκοσμίως. Ο ΝΟΕ έχει την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό να ανταπεξέλθει πλήρως σε αυτή τη διοργάνωση», δήλωσε ο Ηλίας Λαδάς, έφορος Ναυταθλητισμού του ΝΟΕ.

«Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα της ΕΙΟ. Ελπίζουμε ότι θα διεξαχθούν πολύ καλές ιστιοδρομίες, ευελπιστώντας στην «βοήθεια» του καιρού. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της κατηγορίας 420 είναι το μέλλον της ιστιοπλοΐας καθώς με την συστηματική προπόνηση και προσπάθειά τους σε συνεργασία με τους προπονητές και τη στήριξη τόσο των ομίλων τους όσο και των γονέων τους, έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη με τις διεθνείς διακρίσεις τους», τόνισε ο Δημήτρης Ζουγανέλης, υπεύθυνος προπονητής του ΝΟΕ και μέλος της Επιτροπής Αγώνων της διοργάνωσης.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης και οι αθλητές του 420.

Ο Νικόλας Καραγιαννίδης αθλητής του ΝΟΕ επεσήμανε: «Αυτοί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για εμάς μιας και έχουμε βάλει στόχο να είμαστε και φέτος μέσα στην τριάδα» ενώ ο συναθλητής του Αλέξανδρος Παπαιωάννου προσέθεσε: «Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο και σε αυτούς τους αγώνες» (3ΟΙ Πανελληνιονίκες το 2018).

Η αθλήτρια του ΙΟΠ Μελίνα Παππά δήλωσε: «Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για μας να αγωνιστούμε με τόσους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά της, η συναθλήτριά της, Μαρία Τσαμοπούλου τόνισε: «Φέτος έχουμε αλλάξει κατηγορία τρέχουμε πλέον στην κατηγορία γυναικών και έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Στον διεθνή αγώνα του San Remo ήρθαμε πρώτες όποτε στοχεύουμε ψηλά».

Στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκαν οι προπονητές 420 Βαγγέλης Μιτάκης (ΝΟΕ) και Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΙΟΠ).

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν, μεταξύ άλλων πολλοί εκλεκτοί δημοσιογράφοι, μέλη της Ε.Ι.Ο., εκπρόσωποι ομίλων όπως και ο πρόεδρος του.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn