Δημοσίευση: 12 / 3 / 2019
Προς εξαγορά της DSME από την Hyundai Heavy Industries
Στην τελική ευθεία για την εξαγορά του μετοχικού πακέτου της εταιρείας της DSME, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο παγκοσμίως, με μερίδιο αγορά της τάξης του 20% περίπου, βρίσκεται η Hyundai Heavy Industries (HHI).

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα λάβει «σάρκα και οστά» μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε η HHI με την κρατική τράπεζα Korea Development Bank (KDB) ύψους 1,78 δις δολαρίων !

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία προβλέπει ότι η HHI θα συστήσει θυγατρική εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται τις ναυπηγικές της μονάδες, και στην οποία θα κατέχει μερίδιο της τάξης του 18% η KDB.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της DMSE από την HHI, η τελευταία χρειάζεται να ξεπεράσει δυο σημαντικά εμπόδια : Πρώτον, να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και άλλων χωρών και δεύτερον, να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις των εργατικών σωματείων τόσο της HHI όσο και της DSME τα οποία αντιτίθενται στην συγκεκριμένη συμφωνία καθώς υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

« Η συμφωνία αποτελεί μέρος των προσπαθειών που γίνονται από την κυβέρνηση της Ν. Κορέας προκειμένου να ενισχυθεί η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρόεδρος της KDB, Lee Dong-gull,

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn