Δημοσίευση: 9 / 3 / 2019
Το πλωτό «όνειρο» του Προκοπίου
0 Εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου πρόεδρος της Dynacom διαθέτει στόλο με περισσότερα από 60 τάνκερ της Dynagas LNG Partners και της Sea Traders με δραστηριότητα στο ξηρό φορτίο, ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας διεθνώς, αλλά και του real estate, καμαρώνει το νέο yacht του στη Μαρίνα της Γλυφάδας.

Το σκάφος κόβει την ανάσα στους κοινούς θνητούς, ενώ συγχρόνως αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τους υπόλοιπους σκαφάτους, κάνοντας τους να αισθάνονται μειονεκτικά όσον αφορά το μέγεθος.

Μέσα σε δέκα χρόνια, ένα παλιό πλοίο στα Ναυπηγεία της Χαλκίδας, μετατράπηκε με κόπο, μεράκι και πολύ χρήμα, σε ένα υπερσύγχρονο superyacht το μέγεθος του οποίου προκαλεί δέος καθώς αγγίζει τα 106 μ. Διαθέτει μεταξύ άλλων, έξι ντεκ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, spa, γυμναστήρια, business, και diving center, 22 καμπίνες, στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν 44 άτομα, ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδοκτήτη με θέα το απέραντο γαλαζο. Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Προκοπίου, το «Dream» είναι το όνειρο που είχε ο εφοπλιστής από την ηλικία των επτά ετών, να χτίσει ένα σκάφος και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Αν και πρόκειται για ένα πλωτό παλάτι, το εσωτερικό ντιζάιν και η κομψότητά του δεν κραυγάζουν, αλλά ταιριάζουν γάντι στην αισθητική και την απλότητα του εφοπλιστή και της οικογένειας του. Αυτό επιδίωξαν άλλωστε οι top ίταλοί designers, Simone Ciarmoli και Miguel Queda, που το έχτισαν σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο MVS Associates. Το ονειρικό σκάφος φιγουράρει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού των σκαφάτων, Boat International.

espresso

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn