Δημοσίευση: 28 / 2 / 2019
O νηογνώμονας INSB Class λαμβάνει εξουσιοδότηση από το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ
για επιθεώρηση & πιστοποίηση σκαφών αναψυχής – yachts

Από 1η Ιανουαρίου 2019, ο νηογνώμονας INSB Class έχει λάβει πλήρη εξουσιοδότηση ως Αναγνωρισμένος Οργανισμός από το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ για την επιθεώρηση και πιστοποίηση σκαφών αναψυχής - yachts (επαγγελματικών και μη) τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εξουσιοδότηση δίνει την δυνατότητα στον INSB Class να εκτελεί επιθεωρήσεις, ανασκόπηση κι έγκριση σχεδίων και μελετών για την έκδοση κυβερνητικών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας σε yachts ανεξαρτήτου μήκους, χωρητικότητας και χρήσης (εμπορικής ή μη δραστηριότητας) τα οποία φέρουν την σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Πλέον, ο INSB Class έχει εξουσιοδοτηθεί από 33 χώρες-κράτη για την εκτέλεση επιθεωρήσεων και την σχετική πιστοποίηση πλοίων ή/και σκαφών διαφόρων τύπων, γεγονός που αποτυπώνει την αυξανόμενη  εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο νηογνώμονας από ισχυρά νηολόγια.

Πέραν από την αύξηση του συνολικού αριθμού των εξουσιοδοτήσεων που έχουν ανατεθεί στον INSB Class, είναι γεγονός ότι η αναγνώριση από τις Νήσους Μάρσαλ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την στρατηγική ανάπτυξη του INSB Class στην κοινότητα του yachting.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του INSB Class, Παντελής Χηνάκης, με αφορμή την εν λόγω εξουσιοδότηση στον INSB Class σχολίασε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αναγνώριση από το επιφανές νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ, το οποίο διακρίνεται ως ένα από τα κορυφαία νηολόγια και στον κλάδο των yachts, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο  το πλήθος των ποιοτικών επιλογών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Η εξυπηρέτηση κι ενασχόληση στην κοινότητα του yachting έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του Οργανισμού με δεδομένη την ισχυρή επιθυμία μας να αποκτήσουμε ευρύτερη αναγνώριση από τους φορείς του κλάδου και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις ποιοτικές μας υπηρεσίες και αποτελεσματικές λύσεις σε χρήστες yachts, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Μέσα στις προσπάθειες για ανάπτυξη του INSB Class στον χώρο του yachting, πιστεύουμε ότι η αποκτηθείσα αναγνώριση-εξουσιοδότηση από το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ ενισχύει τις συλλογική μας προσπάθεια για την σταδιακή τοποθέτηση του INSB Class ανάμεσα στις πρώτες επιλογές ως πάροχο υπηρεσιών κατάταξης και πιστοποίησης σκαφών αναψυχής».

Στο ευρύτερο πλαίσιο της ανάπτυξης του INSB Class στην αγορά των yachts, νωρίτερα μέσα στο μήνα, ανακοινώθηκε η λειτουργία ενός νεοσύστατου γραφείου του INSB Class που εδρεύει στο Μαυροβούνιο, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την επιθεώρηση & πιστοποίηση yachts προσφέροντας άμεσα κι αξιόπιστα τις υπηρεσίες του Οργανισμού στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, το γραφείο yachting του INSB Class στο Μαυροβούνιο, δια μέσου των αποκλειστικών επιθεωρητών στις περιοχές των Κότορ, Κόπερ, Σίμπενικ και στην Ριέκα, δύναται να ανταποκριθεί γρήγορα κι αποτελεσματικά σε αιτήματα για παροχή των υπηρεσιών του Οργανισμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Οργανισμός μέσα στο 2019 αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο των αποκλειστικών επιθεωρητών του σε στρατηγικά επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς με συγκέντρωση υψηλού αριθμού yachts.

Σχετικά με τον Νηογνώμονα INSB Class

Το Διεθνές Γραφείο Επιθεωρήσεων Πλοίων – INSB Class  είναι ένας ελληνικός οργανισμός επιθεώρησης και κατάταξης πλοίων με πάνω από τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στην διεθνή ναυτιλία. Με έδρα τον Πειραιά, ειναι αναγνωρισμένος από 33 Κράτη-Νηολόγια για την κατάταξη πλοίων σε κλάση, την διεξαγωγή επιθεωρήσεων σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΙΜΟ καθώς και για την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών ασφαλείας πλοίων. Ο νηογνώμονας INSB Class διατηρεί εθνικό αλλά και διεθνές δίκτυο με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες.

www.insb.gr

Κος Παντελής Χηνάκης

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn