Δημοσίευση: 24 / 2 / 2019
BP : «Απογειώνεται» το εμπόριο LNG τα επόμενα έτη
Διπλασιασμό στο εμπόριο LNG έως το 2040 προβλέπει η ΒΡ στην έκθεσή της «Energy Outlook» 2017 με τις Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία να οδηγούν τις εξαγωγές. Σημειώνεται, δε, ότι Κατάρ και ΗΠΑ θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα κέντρα εξαγωγών (συνδυαστικά 40%) έως το 2040.

Στη σχετική έκθεση της ΒΡ αναφέρεται , ακόμη, ι ότι το εμπόριο LNG θα διπλασιαστεί στα 900 δις κυβικά μέτρα έως το 2040 έναντι 400 δις κυβικών μέτρων το 2017 καθώς η αγορά του LNG επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σε ό, τι αφορά τις εισαγωγές, η Ασία αποτελεί την κορυφαία αγορά LNG με την BP να προβλέπει ότι Κίνα, Ινδία θα ξεπεράσουν την Ιαπωνία και Νότια Κορέα αναφορικά με τις εισαγωγές.

Ευρώπη: Σημαντικός εισαγωγέας LNG

Τέλος η Ευρώπη θα παραμείνει σημαντικός εισαγωγέας LNG τα επόμενα χρόνια κυρίως λόγω των υφιστάμενων υποδομών που της επιτρέπουν να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο διά θαλάσσης αλλά και μέσω αγωγών από τη Ρωσία, σημειώνει ο βρετανικός κολοσσός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως ανακοινώθηκε ότι η Ινδική εταιρεία Tellurian θα προχωρήσει στην υπογραφή Μνημονίου (Memorandum of Understanding-MOU) με την εταιρεία Petronet LNG Limited INDIA (PLL), σύμφωνα με το οποίο η ινδική εταιρεία θα εξετάσει τη δυνατότητα επένδυσης στο project Driftwood στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω project περιλαμβάνει έναν τερματικό σταθμό LNG καθώς επίσης και εγκαταστάσεις παραγωγής, συλλογής, διαχείρισης και μεταφοράς φυσικού αερίου.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn