Δημοσίευση: 23 / 2 / 2019
Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
Oι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις

ενίσχυση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Burak Özügergin.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης -στην οποία από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Ξανθάκος- οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ενίσχυσής τους, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στον τουρισμό κρουαζιέρας.

Τέσσερα κοινά σχέδια
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τέσσερα κοινά σχέδια που βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης ή υλοποίησης και αναμένεται ότι θα ενδυναμώσουν τη διμερή συνεργασία, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσουν τον μεταφορικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

- την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Λαυρίου,
- την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης,
- τον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης,
- την κατασκευή γέφυρας στη μεθοριακή διάβαση Κήπων/Υψάλων.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή της Τουρκίας στη ΔΕΘ το 2021 ως τιμώμενης χώρας.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn