Δημοσίευση: 13 / 2 / 2019
Σε κλίμα αισιοδοξίας ξεκίνησε και επίσημα η νέα χρονιά του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.
Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε κλίμα αισιοδοξίας ξεκίνησε και επίσημα η νέα χρονιά του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., στην ετήσια εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας στις 30/1/2019,

Ευλογία Πίττας από Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ
με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας, των κομμάτων, των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπων των περισσότερων φορέων του θαλάσσιου τουρισμού, και περισσότερων από 200 επαγγελματιών, μελών του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π αλλά και φίλων του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους.

Τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη εκπροσώπησαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κκ Διονύσιος Τεμπονέρας και Χρήστος Λαμπρίδης, που αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία που έχει επιτευχθεί και στην θετική αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων που έχει ο κλάδος, στην αναγνώριση της ανάγκης να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του και στις προτεραιότητες  που έχει δώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας για την επίλυση εκκρεμοτήτων και την εφαρμογή των πρόσφατων ρυθμίσεων που αφορούν ΦΠΑ, τέλος πλόων, ηλεκτρονικό μητρώο, κλπ. 

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, που εκπροσώπησε την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, περιέγραψε την σημασία που δίνει το υπουργείο στον θαλάσσιο Τουρισμό. Η είδηση ήταν ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ναυτικό Σαλόνι (ΒΟΟΤ) στο Dusseldorf Γερμανίας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με την Πρόεδρο του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. και αρκετά μέλη τα θέματα του κλάδου, αποφασίστηκε να συμμετάσχει ο ΕΟΤ στην ΒΟΟΤ του 2020 με μεγάλο περίπτερο, για να προβληθεί ιδιαίτερα η δραστηριότητα του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους, και η Ελλάδα ως θαλάσσιος προορισμός.

Επίσης δήλωσε ότι ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι στην διάθεση των επαγγελματιών του κλάδου για να διευθετηθούν τυχόν εκκρεμότητες, που θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν καλύτερα την δραστηριότητα. Την Εκδήλωση τίμησε και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος είναι ερασιτέχνης ιστιοπλόος, και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κλάδου.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Συρμαλένιος και εκ μέρους του Τομέα Τουρισμού του Σύριζα κ. Παναγιώτης Αρανίτης.

Καθισμένοι επίσημοι
Ο παρευρισκόμενος Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αττικής, κ.Δημήτρη Καβαδέλλα, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του, για τους επαγγελματίες του κλάδου, έκανε αναφορά δηλώνοντας την λύπη του για την πρόσφατη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή, επιβεβαίωσε ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για κάθε θέμα που μπορεί να στηρίξει για την προώθηση των θεμάτων του κλάδου

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας, Βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στον σύντομο αλλά συγκεκριμένο χαιρετισμό του, επεσήμανε τα πολλαπλά προβλήματα, λειτουργικά, φορολογικά, λειτουργικά, διαδικαστικά, που έχει υπόψη του από την προσεκτική παρακολούθηση της δραστηριότητας, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξετάσει και νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου ο θαλάσσιος τουρισμός να εξελιχθεί σε υπηρεσία αιχμής και μεγάλης αποδοτικότητας για τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, και ανέφερε ειδικότερα συγκεκριμένα σημεία παρεμβάσεων που προγραμματίζει η Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι αντιλαμβάνεται και τις επιπτώσεις των πρόσφατων οικονομικών ρυθμίσεων που επηρεάζουν τον κλάδο.

Το Λιμενικό Σώμα τίμησε την εκδήλωση με σημαντική αντιπροσωπεία, εκ των Διοικητή της Α’ Περιφέρειας Υποναυάρχου κ. Κοντόπουλου Ιωάννη, Λιμενάρχη Σαρωνικού Πλωτάρχη κ. Μηνά Αντωνίου. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο εκπροσωπών τον Αρχηγό του Λιμενικού Υποναύαρχος κ. Ζήκας Ιωάννης, δήλωσε ότι οι επαγγελματίες και οι ναυλωτές πελάτες, μπορούν πάντα να βασίζονται στη υποστήριξη και βοήθεια των απανταχού της Ελλάδος Λιμενικών Αρχών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία με τον Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. και ευχήθηκε να είναι ασφαλείς όλοι οι πλόες.

Εκπροσωπώντας το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος – ΝΕΕ και τον ΣΕΤΕ, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην σημασία και την ανάγκη προβολής των χαρακτηριστικών της Ελλάδος ως θαλάσσιου προορισμού, τον προβληματισμό για τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών σκαφών μετά την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα, για την επιτυχή συνεργασία που είχαν φορείς του θαλάσσιου τουρισμού για την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων (πρόσφατα και με το θέμα του ΦΠΑ), και ευχήθηκε να συνεχίσει και να εξελιχθεί η ομαδική προσπάθεια γενικότερα, προσφέροντας την υποστήριξη του ΝΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Καθισμένο ΔΣ ΣΙΤΕΣΑΠ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρακολούθησε τους χαιρετισμούς και μετά, αφού ευλόγησε την Βασιλόπιττα και έκοψε ο ίδιος τα πρώτα κομμάτια, απευθύνθηκε στο ακροατήριο, εκφράζοντας την εκτίμηση του στην επαγγελματική δραστηριότητα, εξήρε το σημαντικό πλεονέκτημα της θαλάσσιας γεωμορφολογίας της χώρας και της υποχρέωσης όλων να το προστατεύουν και το αξιοποιούν, και παρείχε την ευλογία του και τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., ως ιδιαίτερη ευχαριστία προς τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, του επέδωσε μία αναμνηστική πλακέτα, για την ημέρα, «Τιμής και Ευγνωμοσύνης Ένεκεν».

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν πάρα πολλοί δημόσιοι οργανισμοί και φορείς του κλάδου, μεταξύ των οποίων σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μήλου κ. Νικόλαου Ξενάκη, της Γενικής Διευθύντριας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κας Σοφίας Γιαλούτση, από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών των κυριών Παναγιώτας Δρέσιου και Κατερίνας Λίτινας, από την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού – ΕΠΕΣΤ, του Προέδρου κ. Αντώνη Στελλιάτου και μελών του Δ.Σ., από την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (ΠΕΝΕΤΗΣ), του Α’ Αντιπροέδρου κου Βουλουμάνου και της κας Δαμίγου, από την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Και Κατώτερων Πληρωμάτων Επαγγελματικών  & Ιδιωτικών Θαλαμηγών Σκαφών (ΠΕΑΚΠΕΙΘΣ), του Προέδρου κου Γιώργου Δαγιάμου, από τον ΕΣΜΕΘ, του Πρόεδρου κου Γιώργου Κολλίντζα, από τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ» – Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Λαυρίου, του Προέδρου κου Τάκη Τσιρόπουλου, από τον ΠΕΣΚΙΣΑ, του Αντιπρόεδρου κου Γιώργου Πρίντεζη, του εκπροσώπου της ΕΟΥΔΑ – Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτόνομης Κατάδυσης – Υποβρύχιες Δραστηριότητες - CMAS, κου Νίκου Τζανουδάκη, από την PHOENIX REGISTER OF SHIPPING, του Διευθύνοντα Συμβούλου κου Αναστασίου Αρβανιτάκη, από την INSB -INTERNATIONAL NAVAL SURVEYS BUREAU, του Διευθύνοντα Συμβούλου κου Παντελή Χηνάκη, από την R.I.N.A. HELLAS L.T.D., πολυμελής αντιπροσωπεία. Παραβρέθηκε και ο πολύ γνώριμος στους επαγγελματίες Ναύαρχος Λ.Σ. ε.τ. κ. Αργυρακόπουλος Άγγελος.

Πρόεδρος Κα Ελένη Βρυώνη και Γεν. Γραμματέας κ. Ευθύμιος Μιμπής, του ΣΙΤΕΣΑΠ με Γενικούς Γραμματείς Υπ. Ναυτιλίας κ. Χρήστο Λαμπρίδη και Υπ. Τουρισμού κ. Γιώργο Τζιάλλα, και Διευθυντή MACT MEDIA κ. Γιώργο Καραχρήστο
Στην Εκδήλωση η πρόεδρος του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απένειμε στην Κα Ιωάννα Πεταλά «Τιμητική Διάκριση» του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. αναγνωρίζοντας  την συνεισφορά της στον κλάδο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε για την ίδρυση του Σωματείου.

Αναφέρθηκαν επίσης και παρουσιάστηκαν στοιχεία για το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στην Μαρίνα Αλίμου 11-14 Απριλίου 2019, από τον Γεν. Διευθυντή της Συν-διοργανώτριας με τον Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π., Εταιρείας MACT MEDIA Group, κ. Γιώργο Καραχρήστο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης το Δ.Σ. ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για τα θέματα του κλάδου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ Κας ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗ

 

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn