Δημοσίευση: 3 / 1 / 2019
Συνεργασία Grimaldi με την Rolls-Royce Commercial Marine για κατασκευή νέας γενιάς RO-RO
Με συστήματα πρόωσης που θα φέρουν την υπογραφή της εταιρείας Rolls-Royce Commercial Marine θα εξοπλισθούν εννέα πλοία κατηγορίας Ro-Ro τα οποία πρόκειται να ναυπηγηθούν από την Nanjing Jinling Shipyard Co στην Κίνα, για λογαριασμό του ιταλικού Ομίλου Grimaldi.

Η παράδοση των συστημάτων πρόωσης προγραμματίζεται να ξεκινήσει φέτος και να ολοκληρωθεί το 2021 με την ολοκλήρωση της ναυπήγησης και του τελευταίου πλοίου της σειράς.

Τα συγκεκριμένα πλοία Ro-Ro (Roll-on-Roll-off) που θα φέρουν την ονομασία Grimaldi Green 5th Generation, θα έχουν μήκος 238 μέτρων και χωρητικότητα περίπου 500 ρυμουλκούμενων, ενώ θα είναι υβριδικά, συνδυάζοντας τη χρήση παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων κατά τη λειτουργία τους και την ισχύ μπαταριών όταν θα βρίσκονται σε λιμάνι. Τα εν λόγω πλοία σχεδιάζονται από την εταιρεία Knud E. Hansen στη Δανία.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση, ο εξοπλισμός που θα παρέχει η Rolls-Royce θα περιλαμβάνει συστήματα πηδαλιουχίας καθώς και το σύστημα Promas, το οποίο ενσωματώνει την προπέλα και το πηδάλιο σε ένα ενιαίο σύστημα με στόχο τη βελτιστοποίηση της υδροδυναμικής απόδοσης.

Το σύστημα Promas είναι ένα προϊόν που έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις της Rolls-Royce στο Kristinehamn της Σουηδίας, ενώ το σύστημα πηδαλιουχίας παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Brattvåg της Νορβηγίας.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn