Δημοσίευση: 8 / 11 / 2018
Σε ανοδική τροχιά η αγορά LNG παγκοσμίως - Παραμένει σοβαρό αγκάθι η έλλειψη στόλου LNG
Κυριαρχούμενη από τις νέες ποσότητες αμερικανικού LNG, η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% ετησίως, από τους 200 εκατομμύρια τόνους το 2017 σε περίπου 388 εκ. τόνους το 2020, σύμφωνα με την Golar LNG (GLNG).

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η ζήτηση ανά τόνο αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 40% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι η ετήσια αύξηση του στόλου με ποσοστό 5% μέχρι το 2020, κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη της ζήτησης, όπως αναφέρει σχετικά το World Energy News. 

Οι κορυφαίοι μεσίτες πλοίων εξακολουθούν να περιμένουν την διαμόρφωση ελλείμματος των 30 με 40 πλοίων. Ήδη, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα πλοία παγκοσμίως και επιπλέον, είναι αδύνατο να υπάρξει παραγγελία με παράδοση πριν το 2021. Τα πολύμηνα και τα πολυετή συμβόλαια συνεχίζουν να κυριαρχούν, προσθέτοντας ανοδικές τάσεις στις τιμές.

Ειδικότερα, η διαθεσιμότητα των πλοίων μειώθηκε και οι τιμές αυξήθηκαν, υπερβαίνοντας για λίγο τα υψηλά ρεκόρ του χειμώνα του 2017. Στη συνέχεια η δραστηριότητα υποχώρησε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πριν ανακάμψει τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να φτάνουν και τα 100.000 δολάρια την ημέρα.

energypress.gr

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn