ADNOC L&S: Ενισχύει το στόλο της με LNG carriers

Η ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S), της κρατικής εταιρείας Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), ενισχύει τον στόλο με LNG carriers, ως επαναλαμβανόμενος πελάτης σε ένα κινεζικό ναυπηγείο.
Πιο συγκεκριμένα, η Clarksons Research Services αναφέρει ότι ο πλοιοκτήτης της Μέσης Ανατολής έχει ασκήσει επιλογές (options) για δύο πλοία, χωρητικότητας 175.000 κυβικών μέτρων από το Jiangnan Shipyard, καθώς επίσης και για ένα ακόμη πλοίο (option) στο ίδιο ναυπηγείο, ανεβάζοντας τον αριθμό στο Jiangnan σε έξι πλοία. Τα πλοία πρόκειται να παραδοθούν το 2025 και το 2026. Δεν έχει αποκαλυφθεί η τιμή για το τελευταίο συμβόλαιο.
Τέλος, να αναφερθεί ότι ναυπηγείο Jiangnan είχε κατασκευάσει το 2020 για την ADNOC L&S πέντε VLGCs και ειδικότερα για την AW Shipping, την κοινοπραξία της ADNOC L&S με τον κινεζικό όμιλο Wanhua Chemical
